03/04/2015 - 14/02/2016

Anne Frank

De Abdij van Stavelot verwelkomt 10 maanden lang het Anne Frank Huis “binnen haar muren” voor een splinternieuwe tentoonstelling “Anne Frank”.

 Het Anne Frank Huis (Amsterdam), de PAC Verviers en de Abdij van Stavelot zetten samen hun schouders onder een tentoonstelling (nieuwe presentatie) om het verhaal van Anne Frank in zijn historische context te ontdekken. Dankzij deze nooit geziene tentoonstelling zullen talloze bezoekers, en dan vooral scholieren, kunnen nadenken over de geschiedenis van het nazistische Duitsland, de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa en over de shoah. Tijdens het bezoek worden de bezoekers ertoe aangezet om zich vragen te stellen over de ontwikkelingen die tot de shoah hebben geleid en om na te denken over de uitdagingen van dit verleden in de wereld van nu.

Volkerenmoord en misdaden tegen de mensheid zijn nog steeds actueel. Nationalisme, racisme en jodenhaat zijn nog niet verdwenen na de militaire overwinning op het nazistische Duitsland in 1945.

Samen met het pedagogisch team van het Anne Frank Huis heeft de educatieve dienst van de Abdij van Stavelot rondleidingen en ook drie thematische workshops uitgewerkt om wat dieper in te gaan op de zaken.