De Abdij van Stavelot. De toekomst met deze nieuwe kijk op het verleden

De abdij bevindt zich in het hart van een stad waar cultuur en folklore al lange tijd hand in hand gaan, midden in de gouden driehoek SpaMalmedyStavelot. Daarom was dit de perfecte plek voor dit project dat toerisme en erfgoed samenbrengt.

Sinds de heropening in 2002 bevordert het Waalse gewest de economische herstructurering van een stad en haar regio door een toekomst te bouwen met stevige wortels in het verleden.
De abdij is
t
rouwens pas door het Waalse Gewest bekroond met ‘5 zonnen’, het hoogste kwaliteitslabel voor toeristische attracties. Een primeur in Europa!

Het beheer van de abdij is toevertrouwd aan de vzw Espaces Tourisme & Culture.
Deze vereniging zorgt voor het vastgoedbeheer, de toeristische promotie, de herwaardering van het erfgoed en de
activiteiten ter plaatse.
Het Instituut voor het Waalse Patrimonium, dat deze vzw voorzit en in zijn missies ondersteunt, doet de nodige onderhouds en verbouwingswerkzaamheden voor het behoud en de ontwikkeling van de abdij. Zij doen dit in coördinatie met de afdeling Erfgoed van de Waalse openbare dienst (Service public de Wallonie, SPW).

Het belang van deze bijzondere plek werd nogmaals benadrukt doordat hij op de lijst van belangrijkste erfgoed van Wallonië werd opgenomen.
De Abdij van Stavelot behoort tot de oudste kloosterstichtingen van België.

De Abdij van Stavelot, met zijn prachtige kloostertuin, zijn drie musea van internationaal niveau, zijn prestigieuze zalen en zijn eeuwenoude kelders, is voor iedereen de perfecte dag uit