Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van een van de oudste kloosterfundamenten van België of die van het mooiste racecircuit ter wereld of dat u zich wilt onderdompelen in het artistieke universum van een van de opvallendste personages uit de 19e eeuw, de dichter Guillaume Apollinaire: kom de Abdij van Stavelot ontdekken en maak kennis met dit monument dat op de erfgoedlijst van Wallonië staat.

Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps

Het Circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in de prachtige, groene omgeving tussen Stavelot, Malmedy en Spa, schouwtoneel van zovele topprestaties van auto- en motorrenners, wordt door een groot aantal renners nog altijd beschouwd als het “mooiste circuit ter wereld”.

Meer lezen Boeken

Historisch museum van het Vorstendom Stavelot-Malmedy

Gedurende méér dan 1000 jaar, vanaf haar oprichting door Saint-Remacle tot de Franse Revolutie, oefende het abdijprinsdom van Stavelot-Malmedy een economische, politieke, religieuze en artistieke invloed uit over een uitgebreid gebied, dat de grenzen van België ver overschreed.

Meer lezen Boeken

Guillaume Apollinaire museum

Op 19-jarige leeftijd bracht Guillaume Apollinaire zijn vakantie door te Stavelot, terwijl zijn moeder, een Poolse aristrocate, het casino bezocht te Spa. De zomer van 1899 heeft een zeer grote invloed gehad op zijn werk.

Meer lezen Boeken
Van 7 juni 2024 tot 1 juni 2025

Tentoonstelling “Van de Aarde tot de Sterren”

Ruimtevaart is meer dan ooit een belangrijk thema voor onze samenleving.
De tentoonstelling toont echte en nooit eerder vertoonde ruimteobjecten, films, fascinerende beelden en een focus op ruimteverkenning in België, het grootste van de kleine landen in de ruimtevaartwereld.

Meer lezen Boeken

Ontdek ook onze vorige tentoonstellingen

Ontdek